Blue Flower

Facebook 225x225

 

De Raad van Kerken Oude IJsselstreek (RvK) heeft sinds juni ook een facebook pagina.
De RvK is het samenwerkingsverband van kerken in de gemeente Oude IJsselstreek.
We zijn het gezicht van de kerken naar buiten toe en organiseren tal van activiteiten
categories.

Huntenpop3 823x420Op 11 en 12 augustus staat de Raad van Kerken op Huntenpop met een opvallende figuur, waar je tegenop kunt zien. Waar zie jij tegenop? Welk probleem is voor jou reusachtig? We helpen je het te tackelen! Kom naar de stand van de Raad van Kerken op het feestterein. Klik hier voor de poster.

 

 

Tentoonstelling:

De Raad van Kerken vraagt uw aandacht voor een initiatief van de kunstenaars, namelijk een tentoonstelling met als thema "dankbaarheid".
Start datum: 4 juni 13.00 uur.
Plaats: Martinuskerk, Oudekerkstraat 2A, 7075 AB Etten
Zie voor meer informatie en overige expositie data de brochure.

Open dagen

Afiche jpg open dag moskeen en kerken Laurentiuskerk juli 2017

Op zaterdag 1 juli houdt de Laurentiuskerk in Varsseveld een open dag.
Vanaf 14.00 uur is de kerk geopend. (Kerkplein 1). Het officiële gedeelte begint om 15.00 uur met ontvangst, koffie en wat lekkers. Om 15.15 uur start een rondleiding door het gebouw onder leiding van Kor Datema. Om 16.00 uur wordt er wat verteld over overeenkomstige verhalen tussen de Bijbel en de Koran. Om 16.30 uur begint er een kleine vesperdienst. Daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en een kijkje te nemen achter het kerkorgel.
De open dag is de vierde en laatste open dag in een serie, ontstaan uit een samenwerking tussen kerken en moskeeën in de gemeente Oude IJsselstreek. De Raad van Kerken en vertegenwoordigers van moskeeën willen bouwen aan onderlinge relaties tussen de religies en zich niet tegen elkaar op laten zetten. Ze willen wat warmte brengen in de kou van hedendaags populisme. Eerder was er al een open dag bij de Suleymaniye-moskee in Ulft, de Rooms-Katholieke Mauritiuskerk in Silvolde en de Selahaddin i Eyyubi-moskee in Ulft. Zie affiche.