Blue Flower

Affiche Avond Duurzaamheid 2018 04 09 gecentreerd

Duurzaamste Gemeente van Europa

Op maandag 9 april is een bijeenkomst gehouden over duurzaamheid. Deze avond is georganiseerd door de gelijknamige werkgroep Duurzaamheid binnen de Raad van Kerken Oude IJsselstreek. Op deze bijeenkomst kwam de gemeente Laarbeek (Noord-Brabant) vertellen hoe zij kwamen aan het predicaat "meest duurzame gemeente van Europa"! Tevens werd door gemeentesecretaris en algemeen directeur van de Oude IJsselstreek Marijke Verstappen verslag gedaan hoever de gemeente is met duurzaamheid. Na een korte pauze was er gelegenheid om mee te denken, vragen te stellen en ideeën te opperen. Tevens werd het meest duurzaam geachte idee gekozen. Zie affiche en een kleine fotoimpressie van de avond. 

Laarbeek stelt zich voor (MP4 video, 2.58 min): klik hier

Verslag bijeenkomst Duurzaamheid 9 april 2018 door Harrie Jorna en Lies Visscher-Endeveld (hieronder):

Loading...

 

 

Hieronder kunt u de presentatie van de gemeente Laarbeek lezen:

Loading...

 

 

Open Dag Protestantse Kerk Terborg

Affiche Open Dagen 2018 prot kerk Terborg feb2018

In maart 2017 is de Raad van Kerken samen met de moskeeën in de Oude IJsselstreek begonnen met het organiseren van open dagen. Inmiddels zijn er open dagen georganiseerd in de Suleymaniye-Moskee in Ulft, de Mauritiuskerk in Silvolde, de Selahaddin i Eyyubi Moskee in Ulft en in de Laurentiuskerk te Varsseveld. 
Op zaterdag 17 februari wordt de volgende open dag georganiseerd in de Protestantse Kerk van Terborg, Hoofdstraat 91. Dit kerkgebouw is één van de twee vierplekken van de Protestantse Gemeente Etten-Terborg-Ulft. Deze open dag begint om 15.00 uur en zal om 18.00 uur worden afgesloten. Iedereen is van harte welkom! Zie affiche.

Huntenpop3 823x420Op 11 en 12 augustus staat de Raad van Kerken op Huntenpop met een opvallende figuur, waar je tegenop kunt zien. Waar zie jij tegenop? Welk probleem is voor jou reusachtig? We helpen je het te tackelen! Kom naar de stand van de Raad van Kerken op het feestterein. Klik hier voor de poster.

 

 

Facebook 225x225

 

De Raad van Kerken Oude IJsselstreek (RvK) heeft sinds juni 2017 ook een facebook pagina. De RvK is het samenwerkingsverband van kerken in de gemeente Oude IJsselstreek.
We zijn het gezicht van de kerken naar buiten toe en organiseren tal van activiteiten categorieën.

Open Dag Varsseveldse Laurentiuskerk

Afiche jpg open dag moskeen en kerken Laurentiuskerk juli 2017

Op zaterdag 1 juli houdt de Laurentiuskerk in Varsseveld een open dag.
Vanaf 14.00 uur is de kerk geopend. (Kerkplein 1). Het officiële gedeelte begint om 15.00 uur met ontvangst, koffie en wat lekkers. Om 15.15 uur start een rondleiding door het gebouw onder leiding van Kor Datema. Om 16.00 uur wordt er wat verteld over overeenkomstige verhalen tussen de Bijbel en de Koran. Om 16.30 uur begint er een kleine vesperdienst. Daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en een kijkje te nemen achter het kerkorgel.
De open dag is de vierde en laatste open dag in een serie, ontstaan uit een samenwerking tussen kerken en moskeeën in de gemeente Oude IJsselstreek. De Raad van Kerken en vertegenwoordigers van moskeeën willen bouwen aan onderlinge relaties tussen de religies en zich niet tegen elkaar op laten zetten. Ze willen wat warmte brengen in de kou van hedendaags populisme. Eerder was er al een open dag bij de Suleymaniye-moskee in Ulft, de Rooms-Katholieke Mauritiuskerk in Silvolde en de Selahaddin i Eyyubi-moskee in Ulft. Zie affiche.