Blue Flower

Persbericht:

Doe mee, verzilver je moment

Herfstfair in de SSP-Hal, Ulft.

Op woensdag 17 oktober is er een groot meedoen-evenement in de SSP-Hal van het Industriepark DRU in Ulft in de vorm van een gezellige herfstfair. Deze markt biedt bezoekers tal van mogelijkheden mee te doen in deze samenleving. Of het nu gaat om sport, cultuur of creativiteit, om opleidingen en cursussen of om betaald of vrijwilligerswerk, het is er te vinden in kraampjes en workshops. Zo is er een aanbod van verenigingen, een presentatie van Oude IJsselstreek Doet! en een banenmarkt, compleet met workshops over sollicitatievaardigheden. De markt wordt gehouden van 10.00 – 17.00 uur.

De organisatie is in handen van de Werkgroep Stap Vooruit, Sociaal Werk Oude IJsselstreek en de Raad van Kerken in deze gemeente. Deze organisaties hebben de handen ineengeslagen om op de Dag van de Armoede een positief evenement neer te zetten, een dag waaraan werkelijk iedereen kan meedoen. Niets hoeft je tegen te houden. Zelfs al werken je benen, geest of portemonnee niet mee: Jij bent wie je bent, jij hoort erbij! Als slogan hanteert de organisatie dan ook: ‘Doe mee, verzilver je moment’.

Om 10.00 uur zal deze dag geopend worden door burgemeester Otwin van Dijk, om 10.30 kan men dan een rondgang langs de verschillende paviljoens van deze markt. Om 10.30 en om 13.00 is er de mogelijkheid om mee te doen met de workshops ‘Tips bij solliciteren’, ‘In gesprek met een recruiter’, ‘Update van de CV’ en ‘Loopbaan APK’. Hiervoor kunnen mensen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Op de herfstfair zijn er ook mogelijkheden om sportief, creatief of muzikaal bezig te zijn. Zo zijn er workshops voor koorzang, schilderen, maar ook voor balsporten. In de lunchpauze vertelt wethouder Van de Wardt iets over het meedoenbeleid van de gemeente en een toneelgroepje becommentarieert de dag met een aantal sketches.

De entree van deze markt is gratis en voor bezoekers uit Varsseveld is er de mogelijkheid met een gratis pendelbus vanaf het Borchuus naar de SSP-Hal en terug te rijden. De dienstregeling is te vinden op de Facebookpagina ‘Doe mee verzilver je moment’, waarop ook het laatste nieuws wordt gepubliceerd.

Mantelzorgviering 7 oktober 

Affiche Mantelzorgviering 07 10 2018

De Raad van Kerken Oude IJsselstreek heeft op zondag 7 oktober 2018 een mantelzorgviering georganiseerd. Deze oecumenische dienst vond plaats in de Maartenskerk, Oude Kerkstraat 2 in Etten en begon om 15.00 uur. In deze bijzondere viering kwam het thema ‘In het goede daglicht zetten’ aan de orde. Iemand die ziek is, krijgt soms te maken met oordelen van mensen uit zijn omgeving. Vaak zorgt dit voor verdriet en boosheid bij een zieke en zijn of haar mantelzorger. Aan de hand van het evangelie werd hierover verder nagedacht. Aan de viering werkte een kwartet van geschoolde zangers mee. In de dienst was er gelegenheid voor bezinning en het aansteken van een kaars. Aansluitend aan de viering was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een koffiemaaltijd in ‘De Glazeren Kast’, het gebouw bij de kerk. Op deze mantelzorgvieringen is een ieder welkom en in het bijzonder zij die bij mantelzorg betrokken zijn. Klik voor een kleine fotoimpressie.

Open Dag Petrus en Pauluskerk Ulft

Affiche Open Dagen 2018 PetrusEnPauluskerk Ulft 22 09 2018

Op zaterdag 22 september 2018 werd een open dag georganiseerd in de Petrus en Pauluskerk (Kennedyplein). Dit kerkgebouw is één van de vierplekken van de Rooms-Katholieke Parochie Maria Laetitia, die geografisch grofweg de burgerlijke gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek beslaat, alsmede Dinxperlo, Breedenbroek en een stuk van de gemeente Montferland. De deuren waren open vanaf 14.30 uur en de afsluiting was om 17.00 uur.
Deze open dag werd georganiseerd in het kader van de Open Dagen van Moskeeën en Kerken, waarmee de Raad van Kerken en de moskeeën in de Oude IJsselstreek in maart 2017 zijn begonnen. Het doel van deze open dagen is, dat mensen uit verschillende kerken en moskeeën elkaar en elkaars gemeenschappen beter leren kennen en eventuele vooroordelen kunnen worden ontzenuwd. Inmiddels zijn er open dagen geweest in de Suleymaniye-Moskee in Ulft, de Mauritiuskerk in Silvolde, de Selahaddin i Eyyubi Moskee in Ulft, de Laurentiuskerk te Varsseveld en in de Protestantse Kerk in Terborg. Op de open dagen is iedereen van harte welkom! Zie affiche.

Groene Kerk, 26 september 2018

Affiche Groene Kerk 26 09 2018Kerken zijn betrokken bij het milieu, juist ook omdat ze geloven, dat het gaat om Gods schepping. Allerwege horen we van de bedreigingen die het milieu treffen: De klimaatcrisis, ons afvalprobleem (plastics), vervuiling van bodem en grondwater, luchtvervuiling door fijnstof, uitputting van grondstoffen en ga zo maar door. Bij steeds meer mensen groeit het besef, dat het anders moet met onze omgang met natuur en milieu. Ook kerken worden zich daarvan steeds meer bewust. Maar deze bedreigingen gaan niet buiten hen om. Ook kerkgemeenschappen laten een ecologische voetafdruk achter op deze aarde. Veel kerkelijke gemeentes zijn daarom begonnen om in kaart te brengen, hoe zij groener en duurzamer kunnen worden. Landelijk worden deze inspanningen geregistreerd en gestimuleerd door de GroeneKerkenactie. Als je de mogelijke initiatieven bekijkt, dan blijkt dat plaatselijke gemeentes op dit terrein erg veel kunnen doen. Zie: https://www.groenekerken.nl/toolkit/

Op 26 september heeft de Raad van Kerken een avond over de Groene Kerk georganiseerd. Atie de Vos van Kerkinactie heeft op de avond een inleiding gehouden over de GroeneKerkactie. Vervolgens heeft Ingrid Pierik van Wooncorporatie Wonion vertelt over de actie ‘Nul-op-de-meter’ in het kader van de energiebesparing.

Woensdag 26 september 2018
De avond begon om: 20:00 uur (inloop was mogelijk vanaf 19:30 uur)
Oude Ettense Kerk, Oude Kerkstraat 2, Etten

Affiche Avond Duurzaamheid 2018 04 09 gecentreerd

Duurzaamste Gemeente van Europa

Op maandag 9 april is een bijeenkomst gehouden over duurzaamheid. Deze avond is georganiseerd door de gelijknamige werkgroep Duurzaamheid binnen de Raad van Kerken Oude IJsselstreek. Op deze bijeenkomst kwam de gemeente Laarbeek (Noord-Brabant) vertellen hoe zij kwamen aan het predicaat "meest duurzame gemeente van Europa"! Tevens werd door gemeentesecretaris en algemeen directeur van de Oude IJsselstreek Marijke Verstappen verslag gedaan hoever de gemeente is met duurzaamheid. Na een korte pauze was er gelegenheid om mee te denken, vragen te stellen en ideeën te opperen. Tevens werd het meest duurzaam geachte idee gekozen. Zie affiche en een kleine fotoimpressie van de avond. 

Laarbeek stelt zich voor (MP4 video, 2.58 min): klik hier

Verslag bijeenkomst Duurzaamheid 9 april 2018 door Harrie Jorna en Lies Visscher-Endeveld (hieronder):

Loading...

 

 

Hieronder kunt u de presentatie van de gemeente Laarbeek lezen:

Loading...