Blue Flower

Plaats: Sta eens stil bij mantelzorgSt Maartenskerk, Grotestraat 28 te Gendringen.

Aanvang:15.00 met in aansluiting een koffiemaaltijd in de Gendt.

Ds. Gertjan de Pender en diaken Cor Peters zullen hierin voorgaan.Op deze mantelzorgvieringen is een ieder welkom en in het bijzonder zij die bij mantelzorg betrokken zijn. Het thema zal nog nader bekend gemaakt worden.

Aansluitend aan de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een koffiemaaltijd in ‘De Gent’

 

De Raad van Kerken Oude IJsselstreek organiseert op 19 september 2019 een workshop “God in de Supermarkt”.
De bijeenkomst wordt gehouden in de St Maartenskerk, de Witte Kerk te Gendringen, Grotestraat 28. Kerk open 19.15 u aanvang 19.45 u.
Er wordt een vrije gift gevraagd ter bestrijding van de kosten.
Richtbedrag 5 euro per persoon. Iedereen welkom!

Kunnen supermarkten zelf iets doen aan het aan te bieden assortiment?

De gemiddelde supermarkt 1bWorkshopleider Alfred Slomp neemt ons mee naar de wereld van onze keuzepatronen. Zo ontdekken we rare trekjes bij onszelf en anderen?

We worden vooral als consumenten gezien met koopgedrag voor een “Groeiende economie”. Zo ziet de overheid ons vooral en ook de reclame is gericht op meer kopen en meer uitproberen. Nieuw is beter... maar is dat wel zo? Ons koopgedrag bepaalt voor een belangrijk deel onze “ecologische voetafdruk”. Dat is de hoeveelheid grond die we als persoon nodig hebben om te voldoen aan alles wat we gebruiken.
Zij we ons daarvan voldoende bewust en welke krachten spelen een rol bij onze keuzes?
Wie meer wil weten over “God in de supermarkt” kan op internet kijken: http://www.godindesupermarkt.nl/
Ontdek de impact op de wereld van je rondje door de supermarkt, ver weg en dichtbij! De organisatie hoopt op een volle zaal. Het is vooral ook gezellig om samen bezig te zijn met deze inspirerende lessen. Leer nieuwe mensen kennen in een voor u wellicht onbekende omgeving.

Wij hopen velen te ontmoeten in de Witte Kerk in Gendringen
Tot ziens op 19 september!

Lies Visscher, lid Werkgroep Duurzaamheid Raad van Kerken Oude IJsselstreek

P1000413 1 Stap Vooruit werkgroep CommunicatiePlanOp 12 oktober a.s. zal het StapVooruit Festival worden gehouden. Noteer al vast deze datum.

Stap Vooruit Festival
12 oktober
13:00 – 18:00 uur
SSP-HAL, DRU-Industriepark, Ulft

Op de zaterdag voor de Dag van de Armoede organiseren Stap Vooruit en Raad van Kerken Oude IJsselstreek het Stap Vooruit Festival. Het is een gezellige middag met muzikale optredens van lokale artiesten en een low-budget markt met een aanbod aan informatie om echt een stap vooruit te maken in je leven. Zo zijn er tips te vinden om meer te doen met weinig geld. Daarnaast is er een rijk aanbod om actief mee te gaan doen met de gezellige activiteiten van inloop-huizen, clubs en verenigingen, maar ook met het rijke palet aan vrijwilligerswerk in onze gemeente.

Iedereen is welkom op dit gratis festival, maar deze middag is er speciaal voor mensen met een kleine beurs, en voor hen die op een andere manier hindernissen ondervinden om volop mee te doen in onze samenleving. Deze middag mag iedereen een stap vooruit maken.

Klik hier voor het interview in de Gelderse Post

PHOTO 2019 07 16 1 Cheque

Dinsdag 16 juli heeft de Stichting Talenten in Verbinding namens de werkgroep Stap Vooruit van het Rabo-coöperatiefonds een cheque ter waarde van € 1.500,- ontvangen voor de organisatie van het Stap Vooruit Festival op 12 oktober a.s. in de SSP-Hal te Ulft. Dit festival met muziek van lokale artiesten is toegankelijk voor iedereen, maar speciaal bedoeld voor hen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: mensen met een kleine beurs en mensen die vanwege ziekte of beperking moeilijkheden hebben om mee te doen in de samenleving. Op dit festival is dan ook een uitgebreide markt met hulp, begeleiding en andere initiatieven voor de doelgroep. De uitreiking van de cheque vond plaats in het kantoor van de Rabobank Graafschap aan de Ambachtstraat 4 in Doetinchem.

 

 

 

 

Duurzaamheid Thuis 2019 03 29 1De Werkgroep Duurzaamheid van de Raad van Kerken Oude IJsselstreek
heeft op vrijdag 29 maart 2019 een bijeenkomst georganiseerd over Duurzaamheid Thuis. De avond werd gehouden in De Sprank te Silvolde.

Hierbij kwam aan de orde:
Wat kun je zelf thuis doen, zonder investeren?
 
Sprekers waren Jan Jolink en Harrie Jorna.
 
Na de inleiding was er mogelijkheid elkaar aan gesprekstafels te inspireren.
De bevindingen werden daarna met elkaar gedeeld.
 
Uiteraard van harte WELKOM op één van de volgende events.
 
Voor meer informatie kunt u mailen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 0315-341052