Blue Flower

Samen is leuker

Samen is leuker 4Op donderdag 7 november 2019 organiseert Oude IJsselstreek Doet samen met Sociaal Werk weer de bijeenkomst Samen is leuker. Samen is leuker is bedoeld voor inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek die op zoek zijn naar een maatje of gezelschap. Samen is leuker wordt georganiseerd in de Roode Leeuw St. Jorisplein 14 in Terborg van 14:00 t/m 16:00 uur. Is dit iets voor u, kom dan langs of neem contact op met Sociaal Werk / Oude IJsselstreek Doet.

Stap Vooruit Festival

Logo Stap Vooruit FestivalOp zaterdag 12 oktober hebben de werkgroep Stap Vooruit en Raad van Kerken Oude IJsselstreek het Stap Vooruit Festival georganiseerd. Deze gezellige middag werd gehouden in de SSP-Hal op het DRU-Industriepark te Ulft van 13.00 - 18.00 uur. Op dit festival hebben een aantal artiesten gespeeld: X-plain met Arthur ter Voert, bekend van The Voice of Holland 2015, Bokkie Peters en DJ Hubert. Daarnaast waren er modeshows en kwam er ‘koninklijk bezoek’. Net als op de Herfstfair van oktober 2018 was er een markt met veel informatie en tips om meer te doen met weinig geld. Er was een aantal hulpverleners dat mensen kon bijstaan in tijden van financiële stress, een low-budget markt en als absolute trekker de weggeefstand. Verder was er een rijk aanbod om actief mee te gaan doen met de gezellige activiteiten van inloop-huizen, clubs en verenigingen, maar ook met een rijk palet aan vrijwilligerswerk in onze gemeente.

Alhoewel iedereen welkom was op dit gratis festival, was deze middag speciaal voor mensen met een kleine beurs, en voor hen die op een andere manier hindernissen ondervinden om volop mee te doen in onze samenleving. Op deze middag kon iedereen een stap vooruit maken. Graag hopen we u volgend jaar weer te zien.

 Mantelzorgviering - Doen wat je kunt…..

RvK logo klein96De Raad van Kerken Oude IJsselstreek houdt op zondag 6 oktober 2019 een mantelzorgviering. Deze oecumenische dienst begint om 15.00 uur in de katholieke Heilige Martinus Kerk (Pastoor Wijfkerstraat 1 in Gendringen). Dus NIET in de Maartenskerk, zoals in sommige publicaties heeft gestaan. Het RK Kerkkoor zal de zang ondersteunen. Een moment om stil te staan bij mantelzorgers. Er wordt vaak ineens veel van je gevraagd. Door ziekte of beperkingen die je partner, kind, of familielid overkomt worden mensen afhankelijk van elkaar. Je kunt tegen allerlei grenzen aanlopen. Hoe houd je het als mantelzorger uit? Waar liggen grenzen en hoe ga je daarmee om? Doen wat je kunt, horen we in het evangelie en hopelijk is dat een bron van bemoedig.
Na de viering is er gelegenheid tot ontmoeting en gesprek. In verenigingsgebouw “De Gent”, Ds. Van Dorpstraat in Gendringen wordt voor koffie en thee met wat lekkers gezorgd. Iedereen is welkom, maar in het bijzonder zij die mantelzorg betrokken zijn.

Klik hier voor een fotoimpressie.Oude IJsselstreek Doet zoekt vrijwilligers voor de tuinwerkdag!

Tuinwerkdag 261019

Op zaterdag 26 oktober 2019, is het weer zover, dan organiseert Oude IJsselstreek Doet, weer een tuinwerkdag. Voor het najaarsklaar maken van de tuinen zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken.

De dag wordt gezamenlijk afgetrapt, waarna de tuinen verdeeld worden onder de aanwezigen. Je hoeft de tuin niet alleen te doen, er worden twee vrijwilligers per tuin ingedeeld. Je kan je ook opgeven als je alleen een dagdeel- of een paar uur kunt.

Lijkt het je leuk om je in te zetten voor iemand die de tuin niet meer zelf kan doen, geef je dan snel op!

Voor het aanmelden kan contact worden opgenomen met Oude IJsselstreek Doet. Dit kan iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 9 uur t/m 12 uur telefonisch via 06-83 70 84 11 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Raad van Kerken Oude IJsselstreek organiseert op 19 september 2019 een workshop “God in de Supermarkt”.
De bijeenkomst wordt gehouden in de St Maartenkerk, de Witte Kerk te Gendringen, Grotestraat 28. Kerk open 19.15 u aanvang 19.45 u.
Er wordt een vrije gift gevraagd ter bestrijding van de kosten.
Richtbedrag 5 euro per persoon. Iedereen welkom!

Kunnen supermarkten zelf iets doen aan het aan te bieden assortiment?

De gemiddelde supermarkt 1bWorkshopleider Alfred Slomp neemt ons mee naar de wereld van onze keuzepatronen. Zo ontdekken we rare trekjes bij onszelf en anderen?

We worden vooral als consumenten gezien met koopgedrag voor een “Groeiende economie”. Zo ziet de overheid ons vooral en ook de reclame is gericht op meer kopen en meer uitproberen. Nieuw is beter... maar is dat wel zo? Ons koopgedrag bepaalt voor een belangrijk deel onze “ecologische voetafdruk”. Dat is de hoeveelheid grond die we als persoon nodig hebben om te voldoen aan alles wat we gebruiken.
Zij we ons daarvan voldoende bewust en welke krachten spelen een rol bij onze keuzes?
Wie meer wil weten over “God in de supermarkt” kan op internet kijken: http://www.godindesupermarkt.nl/
Ontdek de impact op de wereld van je rondje door de supermarkt, ver weg en dichtbij! De organisatie hoopt op een volle zaal. Het is vooral ook gezellig om samen bezig te zijn met deze inspirerende lessen. Leer nieuwe mensen kennen in een voor u wellicht onbekende omgeving.

Wij hopen velen te ontmoeten in de Witte Kerk in Gendringen
Tot ziens op 19 september!

Lies Visscher, lid Werkgroep Duurzaamheid Raad van Kerken Oude IJsselstreek

Klik hier voor de flyer.