Blue Flower

PHOTO 2019 07 16 1 Cheque

Dinsdag 16 juli heeft de Stichting Talenten in Verbinding namens de werkgroep Stap Vooruit van het Rabo-coöperatiefonds een cheque ter waarde van € 1.500,- ontvangen voor de organisatie van het Stap Vooruit Festival op 12 oktober a.s. in de SSP-Hal te Ulft. Dit festival met muziek van lokale artiesten is toegankelijk voor iedereen, maar speciaal bedoeld voor hen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: mensen met een kleine beurs en mensen die vanwege ziekte of beperking moeilijkheden hebben om mee te doen in de samenleving. Op dit festival is dan ook een uitgebreide markt met hulp, begeleiding en andere initiatieven voor de doelgroep. De uitreiking van de cheque vond plaats in het kantoor van de Rabobank Graafschap aan de Ambachtstraat 4 in Doetinchem.

 

P1000413 1 Stap Vooruit werkgroep CommunicatiePlanOp 12 oktober a.s. zal het StapVooruit Festival worden gehouden. Noteer al vast deze datum.

Stap Vooruit Festival
12 oktober
13:00 – 18:00 uur
SSP-HAL, DRU-Industriepark, Ulft

Op de zaterdag voor de Dag van de Armoede organiseren Stap Vooruit en Raad van Kerken Oude IJsselstreek het Stap Vooruit Festival. Het is een gezellige middag met muzikale optredens van lokale artiesten en een low-budget markt met een aanbod aan informatie om echt een stap vooruit te maken in je leven. Zo zijn er tips te vinden om meer te doen met weinig geld. Daarnaast is er een rijk aanbod om actief mee te gaan doen met de gezellige activiteiten van inloop-huizen, clubs en verenigingen, maar ook met het rijke palet aan vrijwilligerswerk in onze gemeente.

Iedereen is welkom op dit gratis festival, maar deze middag is er speciaal voor mensen met een kleine beurs, en voor hen die op een andere manier hindernissen ondervinden om volop mee te doen in onze samenleving. Deze middag mag iedereen een stap vooruit maken.

Klik hier voor het interview in de Gelderse Post

Tuinwerkdag

Oude IJselstreek Doet zoekt vrijwilligers voor de tuinwerkdag!

Op vrijdag15 maart en zaterdag 16 maart 2019, zou Oude IJsselstreek Doet, in combinatie met NLDoet, weer een tuinwerkdag organiseren. Helaas is door het weer deze activiteit GEANNULEERD!

De bedoeling was om met vrijwilligers, die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken, de tuinen voorjaarsklaar te maken.

Beide dagen zouden gezamelijk worden afgetrapt, waarna de tuinen verdeeld zouden worden onder de aanwezigen. Per tuin zouden twee vrijwilligers ingedeeld worden.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Oude IJsselstreek Doet. Dit kan iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 9 uur t'm 12 uur telefonisch via 06-83 70 84 11 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Duurzaamheid Thuis 2019 03 29 1De Werkgroep Duurzaamheid van de Raad van Kerken Oude IJsselstreek
heeft op vrijdag 29 maart 2019 een bijeenkomst georganiseerd over Duurzaamheid Thuis. De avond werd gehouden in De Sprank te Silvolde.

Hierbij kwam aan de orde:
Wat kun je zelf thuis doen, zonder investeren?
 
Sprekers waren Jan Jolink en Harrie Jorna.
 
Na de inleiding was er mogelijkheid elkaar aan gesprekstafels te inspireren.
De bevindingen werden daarna met elkaar gedeeld.
 
Uiteraard van harte WELKOM op één van de volgende events.
 
Voor meer informatie kunt u mailen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 0315-341052

Herfstfair in de SSP-hal op 17 oktober 2018

 

Samen problemen oplossen tijdens de Herfstfair

IMG 2802 1 Paviljoen opleidingen en cursussen op de Herfstfair

Op de internationale 'dag tegen armoede' is de tweede herfstfair gehouden in Oude IJsselstreek. De Raad van Kerken Oude IJsselstreek, Sociaal Werk Oude IJsselstreek en Stap Vooruit werkten hierin samen om een 'meedoen' evenement aan te bieden voor iedereen, maar met name voor mensen waarbij het lichaam, de geest of de portemonnee niet altijd goed meewerken.
Lees meer in de Gelderse Post in het artikel van Walter Hobelman.

 

 

 

 Herfstfair verbindt mensen

GemeenteNieuws 24 10 2018

Vorige week woensdag werd voor de tweede keer een Herfstfair
georganiseerd in de SSP-Hal in Ulft. Voor deze editie hadden Stap Vooruit en
de Raad van Kerken de handen ineengeslagen. Samen organiseerden ze een
speciale dag voor mensen die in een sociaal isolement dreigen te raken. Wat
door allerlei verschillende omstandigheden kan gebeuren zoals baanverlies,
ziekte of geldproblemen. 
Lees het interview met wethouder Peter van de Wardt op de voorpagina van Gemeentenieuws.

 

Herfstfair 17 oktober 2018

Herfstfair Affiche A4 gereed

Op woensdag 17 oktober 2018 is in de SSP-hal van de DRU te Ulft een Herfstfair gehouden. De toegang was gratis en had als thema "Doe mee... en verzilver je moment!". Op deze markt was van alles te beleven op het gebied van betaald- en vrijwilligerswerk, opleidingen, hobby, sport en cultuur. 

Ook werden er gratis workshops gegeven:
- Tips bij solliciteren 
- Update van je Curriculum Vitae (CV): breng je CV mee!
- In gesprek met een Recruiter: Hoe kijkt een werkgever naar een sollicitant? 
- Loopbaan APK: Waar sta ik en waar wil ik naar toe?
 
 Lees ook:
verslag van Regio8 van 17 oktober 2018 (ter plaatse).
interview in de Gelderse Post van 10 oktober 2018.
interview in De Gelderlander van 8 oktober 2018.

interview in de Oude IJsselstreek Vizier van 26 september 2018.

 

 

Persbericht Herfstfair 17 oktober 2018

Persbericht:

Doe mee, verzilver je moment

Herfstfair in de SSP-Hal, Ulft.

Op woensdag 17 oktober is er een groot meedoen-evenement in de SSP-Hal van het Industriepark DRU in Ulft in de vorm van een gezellige herfstfair. Deze markt biedt bezoekers tal van mogelijkheden mee te doen in deze samenleving. Of het nu gaat om sport, cultuur of creativiteit, om opleidingen en cursussen of om betaald of vrijwilligerswerk, het is er te vinden in kraampjes en workshops. Zo is er een aanbod van verenigingen, een presentatie van Oude IJsselstreek Doet! en een banenmarkt, compleet met workshops over sollicitatievaardigheden. De markt wordt gehouden van 10.00 – 17.00 uur.

De organisatie is in handen van de Werkgroep Stap Vooruit, Sociaal Werk Oude IJsselstreek en de Raad van Kerken in deze gemeente. Deze organisaties hebben de handen ineengeslagen om op de Dag van de Armoede een positief evenement neer te zetten, een dag waaraan werkelijk iedereen kan meedoen. Niets hoeft je tegen te houden. Zelfs al werken je benen, geest of portemonnee niet mee: Jij bent wie je bent, jij hoort erbij! Als slogan hanteert de organisatie dan ook: ‘Doe mee, verzilver je moment’.

Om 10.00 uur zal deze dag geopend worden door burgemeester Otwin van Dijk, om 10.30 kan men dan een rondgang langs de verschillende paviljoens van deze markt. Om 10.30 en om 13.00 is er de mogelijkheid om mee te doen met de workshops ‘Tips bij solliciteren’, ‘In gesprek met een recruiter’, ‘Update van de CV’ en ‘Loopbaan APK’. Hiervoor kunnen mensen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Op de herfstfair zijn er ook mogelijkheden om sportief, creatief of muzikaal bezig te zijn. Zo zijn er workshops voor koorzang, schilderen, maar ook voor balsporten. In de lunchpauze vertelt wethouder Van de Wardt iets over het meedoenbeleid van de gemeente en een toneelgroepje becommentarieert de dag met een aantal sketches.

De entree van deze markt is gratis en voor bezoekers uit Varsseveld is er de mogelijkheid met een gratis pendelbus vanaf het Borchuus naar de SSP-Hal en terug te rijden. De dienstregeling is te vinden op de Facebookpagina ‘Doe mee verzilver je moment’, waarop ook het laatste nieuws wordt gepubliceerd.